JAF FURNÉR
ÉS FŰRÉSZÁRU

Minden eleme egyedi...

JAF FURNÉR
ÉS FŰRÉSZÁRU

Minden eleme egyedi...

Furnér és fűrészáru

A furnérról általában
Mi az a furnér?

Az egyik legnemesebb anyag, amelyet a fából előállíthatunk. Valódi fa, amelyet különböző eljárásokkal (fűrészelés, késelés, hámoszás) több vékony, 0,3 mm - 6 mm vastagságú lapokká válik, amelyből egy terítéket készítenek és ezzel vonják be a hordozóanyagot (forgácslap, MDF, stb.).

A furnér számos különböző fafajból előállítható, a különböző színek és rajzolatok révén pedig bámulatos eredmények érhetőek el. 

Furnér gyártása és forgalmazása minden felhasználási területre a JAF Holz kínálatában:

  • Egyéni, rendkívüli válogatási lehetőség
  • 8 millió négyzetméternyi terület (Salzburgi furnérközpont esetén)
  • 140 fafaj
  • 60 különböző osztályozás
  • 0,6 / 0,9 / 1,4 / 2,5 mm vastagságok
  • Színárnyalatmérő segítségével egyedi válogatások
  • Por- és nedvességvédelmi csomagolás
  • Azonnali információszolgáltatás a raktárprogram segítségével
  • Kínálat, tanácsadás, kiszállítás

Furnérkatalógusaink

EUROVENEER FINELINE
A többszörkéselt furnérok átfogó kollekciója
Standard Furnérok
Széles választék fafajokból, A-tól Z-ig.
EUROVENEER KŐFURNÉR
Könnyű, flexibilis, vékony kőburkolat, faipari szerszámokkal megmunkálható.
Furnér Specialitások
Különleges furnérok a legkifinomultabb munkákhoz.

Szakmai cikkek - furnérok

Új dimenzió a furnérozott lapok piacán
2–3 hetes átfutási idővel, tetszőleges fafajból, tetszőleges magréteggel mennyiségi megkötés nélkül.

JAF Holz furnérok - nem csak ínyenceknek
"Igenis helye van a furnéroknak a felsőkategóriás termékgyártásban!"

FURNÉR ONLINE?
Bemutatjuk a megújult Veneer World weboldalt

Euroveneer kőfurnér

Pehely-könnyű, flexibilis, vékony

A legfőbb tulajdonságai a kőfurnérnak, a JAF Holz innovációjának. Ez az első olyan sikeres kísérlet, amely során sikerült papírvékony kőburkolatot létrehozni, amely faipari szerszámokkal megmunkálható. Az Euroveneer Stone a kő és fa kombinációját könnyíti meg a lakberendezés, bútorgyártás, járműtervezés területén.

A palakőzetből készült, 1 - 2,5 mm vastagságú anyag hátlapján különleges kasírozás tartja a hajszálvékony kőréteget. A durva felület és a változó színárnyalat minden lapnak egyéni jelleget kölcsönöz. 12 különböző kőtípusból rendelhető.

Furnérok széles választéka – csak pár kattintásnyira

Bútorok, ékszerek, könyvek – évek óta megrendelhetőek az interneten. Ez mostantól igaz a furnér esetében is. Bárhol a világon, néhány gombnyomással... 
 
Egy jó páros: Hagyomány és innováció 
A JAF Holz által létrehozott „Veneer-World“ egy egyedülálló online shop, amely az egyes furnérokat nagyfelbontású  képekkel mutatja be. Nem szükséges kilométereket utazna a kereskedőhöz, a raktár jön el Önhöz. Otthonhonából kényelmesen áttekintheti teljes kínálatunkat, majd a kiválasztott terméket pár kattintással megrendelheti, a nap 24 órájában. 
 
Bárhol is tartózkodik – a Veneer World mindenhova elkísérheti Önt: A megtett hosszú kilométerek, a nagyméretű e-mailek és a hosszas letöltési idő már a múlté, amely révén rengeteg időt spórolhat meg magának.
 
Mindig kéznél… 
Az egyszerű, felhasználóbarát furnérrendelési lehetőségek mellett az asztalosoknak és építészeknek egy egyedülálló prezentációst eszközt teremtettünk: Akár egy esti beszélgetés alkalmával is elmerülhetnek a furnérok birodalmában jövőbeli bútor-megrendelőikkel és kiválaszthatják a kívánt felületet.
 

Fűrészáru

Vállalatunk immár 65 éve foglalkozik nemzetközi fűrészáru kereskedelemmel. A jelentős, több évtizedes tapasztalat, szakértelem és a gondos kiválasztás garantálja, hogy partnereink számára, az egyes felhasználási célokra mindig a lehető legmegfelelőbb nyersanyagot biztosítsuk.  A JAF Holz, mint prominens fűrészáru nagykereskedő, közvetlen kapcsolattal rendelkezik a legfontosabb nemzetközi beszerzési piacokkal. A faanyagot Európa legjobb termőhelyeiről, illetve komoly potenciállal bíró tengerentúli partnereinktől importáljuk. 

A kezdetektől fogva 
A JAF Holz kirendeltségei Európa szerte mindig a faanyag forrásának közelében létesültek, amely több előnyt is tartogat.  Egyrészt így lehetőségünk van közelről végigkísérni a termék útját nyers állapotától a feldolgozáson át egészen az értékesítésig, másrészt a kis távolságok a szállítást is leegyszerűsítik, amely kedvező árainkban is visszaköszön. 

Specialitásunk? A legmagasabb szintű szakmai kompetencia… 
A tengerentúlról érkező faanyagot saját, kikötői raktárunkban tároljuk, Triesztben.  Az európai fafajták széles választékát, valamint a szibériai vörösfenyőt  pedig St. Mareinben, Stájerországban raktározzuk, amelyek így azonnal rendelkezésre állnak.
 
Mindezeken felül a romániai Brassóban található „J.F.Furnir“ üzemünkben Európa legjobb termőhelyeiről származó alapanyagokat dolgozzuk fel, amelynek eredménye a kiváló minőségű román tölgy, kőris, bükk, cseresznye és juhar fűrészáru . A gőzölés és szárítás mellett szabványtól eltérő vastagságú és akár fix szélességű fűrészárut is gyártunk ügyfeleink igénye szerint. Széles fűrészáru termékpalettánk a szélezetlen deszkától a gyalult teraszprofilig terjed.
 

A különleges nekünk természetes
A hatékony ügyintézés és logisztika által a JAF Holz valamennyi kirendeltségén garantált a beérkező megrendelések rövid határidejű teljesítése. Mindez akkor is igaz, ha ügyfeleink valami különlegeset keresnek. Több mint száz speciális felhasználási területre szállítunk alapanyagot, a hangszergyártástól kezdve az nagy mennyiségben használt parkettfrízekig, illetve élfákig bezárólag.

Az immár 65 éves piaci tapasztalat és professzionális faipari szakmaértelem kifizetődik ügyfeleink számára.
 

J.F.Furnir.
Az üzem megy a fához

A kínálatunkat képző furnérok a romániai Brassóból (Kronstadt), a lombos és a tűlevelű fák európai központjából indulnak. A JAF Holz 2007 óta üzemelteti itt „J.F.Furnir“ név alatt saját fűrész-, és furnérfeldolgozó üzemét.

A 10.000 m² alapterületű raktárban szinte minden fajú és minőségű rönk megtalálható – főként Európából, de Afrikából, Ázsiából, Észak-és Dél-Amerikából is. Évente mintegy 30.000 köbméter faanyag feldolgozását végzi az üzem.

Csúcstechnológia
A brassói üzem technológiai szempontból a legmodernebb eszközökkel van felszerelve, a gyártási folyamat kiinduló alapja például egy Bongioanni 1600 nagyteljesítményű szalagfűrész. A komplexumban emellett a közelmúltban helyeztek üzembe egy új hőkamrát, amelyben a fűrészárut magas hőmérsékleten, csökkentett oxigénszint mellett kezelik, ezáltal ellenállóvá téve a külső időjárási körülményekkel szemben.
 

Minőség a technika és a szakértelem terén
Az üzem ideális elhelyezkedése az erdőkben gazdag Erdélyben óriási előnyt jelent, de ugyanakkor a több, mint 350 munkatárs képzettsége is önmagáért beszél: Brassóban található a speciális faipari képzést nyújtó Transilvania Egyetem központja, amely kiváló biztosíték, hogy magas termékminőséget és szakértő szolgáltatást tudjunk garantálni partnereinknek.

Furnérközpont, amely mindig rendelkezésére áll

Salzburgi furnérközpontunkban folyamatosan mintegy 8 millió négyzetméternyi furnérkészlet áll rendelkezésre, a szabványos vastagságok mellett számos egyedi méretben is.

Professzionális technológiai felszereltség, színscannerek és egy fejlett számítógépes irányítási rendszer garantálja ügyfeleink számára a kiváló minőséget és a pontos kiszállítást mind Ausztriában, mind külföldön.

 

Furnér terítékképzés

A furnér megmutatja a fa különleges karakterét. A terítékképzés ezáltal komoly szakértelmet és tapasztalatot igényel. Mindegy, hogy bútorgyártásról, egyedi vagy ipari felhasználásról legyen szó, szolgáltatásunkra nyugodtan hagyatkozhat, forduljon bizalommal kollégáinkhoz!

Kérdése van? Üzenjen nekünk!

Az Ön adatai
Cím