Ezúton tájékoztatjuk, hogy kollégáink és partnereink egészsége iránti maximális felelősségvállalás jegyében kirendeltségeinken bemutatótermi tanácsadásra, illetve személyes áruátvételre előzetes időpontfoglalás esetén van lehetősége, amelyet itt tehet meg: Időpontfoglalás  
Megértését köszönjük!

Furnér

Furnérról általában

Az egyik legnemesebb anyag, amelyet a fából előállíthatunk. Valódi fa, amelyet különböző technikai eljárásokkal (fűrészelés, késelés, hámozás) több vékony, 0,3 mm - 5 mm vastagságú lapokká  alakítanak.

A fa természetes jellegét és egységét a furnér kötegekbe „rendezésével”, és az egyes kötések egységben tartásával (rönk) még jobban megőrizhetjük. A furnérokat a világ minden pontjáról származó fafajokból állítják elő. A különböző éghajlati övek, termőhelyek, a földrajzi elhelyezkedés az egyes fafajok színeinek és rajzolatainak csodálatos változatosságát rejti magában.

Furnér minden felhasználási területre a JAF Holz kínálatában:

 • Egyedi válogatási lehetőség.
 • 12 millió négyzetméter furnér raktárkészlet (Salzburgi furnérközpontban).
 • 180 fafaj.
 • 60 különböző osztályozás.
 • 0,6 / 0,8 / 0,9 / 1,4 / 2,5 mm vastagságok.
 • Por- és nedvességvédelmi csomagolás.
 • Azonnali információszolgáltatás a raktárprogram segítségével.
 • Veneer-World - eredeti furnér képeket tartalmazó online furnér webshop.
 • Kínálat, tanácsadás, kiszállítás (gyorsposta is).

Furnér katalógusok és árlisták

Színezett többszörkéselt Tabu furnérok

Tabu 555.18  Red Box

A kollekció 555 darab színezett furnérmintát tartalmaz 13 színskála szerinti elosztásban a legfrisebb belsőépítészeti trendeket szem előtt tartva. Ez a különleges kollekció méltán képviseli a Tabu által 90 éven kersztül fejlesztett színezési és késelési technológiát.

 

Többszörkéselt furnér katalógus és árlista

A színezett és többször késelt furnérok ma már az innováció nélkülözhetetlen termékei. 

A változatos színek, típusok, struktúrák a belsőépítészeknek komoly inspirációt adnak.

Ezeket furnérokat elsősorban a homogén (egységes képet - szín, rajzolat - mutató) furnérokat kedvelő ügyfeleinknek ajánljuk.

Kőfurnér katalógus és árlista

Természetesen nem fából, hanem eredeti kőből készült termék, amely a furnér termékcsoportban talált otthonra.

A különböző kőtípusok (pala, kvarc) kész táblaméretben vásárolhatóak meg.

A további feldolgozást megkönnyíti a kőlapok hátoldalára ragasztott flexibilis papírréteg is.

Egzóta furnér katalógus és árlista

A tengerentúlról származó fafajokat tartalmazó prospektusunkban az igazán „ínyencek” is megtalálhatják a kívánságunknak megfelelő furnért.

Standard furnér katalógus és árlista

Ezen katalógusunk jellemzően európai fafajokat tartalmaz.

A mindig divatos tölgy, fenyőfélék és dió mellett a különböző gyökérfurnérok is helyet kaptak.

Speciális termékek

 • Kasírozott teríték (egyenesen a brassói gyárunkból).
 • A kész furnér terítékek megkönnyítik ügyfeleink munkáját.

Egyébként is bonyolult rusztikus furnérokból terítéket képezni, hiszen az anyag repedt, csomós jellegű. A további feldolgozást megkönnyíti a furnér teríték hátoldalára kasírozott vlies papír is.

 

                   

                 Öreg luc                                     Szürke tölgy                            Rusztikus tölgy                                Öreg tölgy


A termékek a következő méretekben érhetők el:

 • 2830 x 1050 mm
 • 1050 x 2830 mm

Hossz és keresztszálas kivitel. Furnér vastagság 0,9 mm vagy 1,4 mm.

Kasírozott furnér teríték

Az idompréselt, íves termékek gyártóinak is kínálunk megoldást. Brassói üzemünkben havi 100 ezer m2-es kapacitással tudunk kasírozott furnér terítéket kb. 4 hetes határidővel szállítani. A furnér teríték hátoldalára egy speciális szövetet (vlies) kasíroznak, amely a furnér terítéket hajlékonyabbá teszi az ívek „felvételére”.

Veneer-World

Furnérok széles választéka – www.veneer-world.com

Az új innováció segítségével a Frischeis csoport elérte azt, hogy néhány kattintással – a világ bármely pontján – megrendelhetőek a furnérok.

A „Veneer-World” egy egyedülálló online shop, amely az egyes furnérokat nagyfelbontású képek segítségével mutatja be. A brassói és a salzburgi osztályozás során a furnér kötések 2 oldaláról - fotoscanner segítségével – fényképet készítenek. Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy ezek élethű képek, melyek a különböző fafajok jellemzőit teljesen visszaadják.

A képek segítségével nem csak az egyes fafajok színéről, rajzolatáról, hanem a méretéről (szélesség, hosszúság) is tájékoztatást kapunk. Nem szükséges nagy távolságokat utazni a furnér kiválasztásához, „a furnér raktár megy el Önhöz”! A kiválasztott furnérokat pár kattintással megrendelheti a nap 24 órájában.

Fontos elmondani, hogy a Veneer-World a salzburgi Furnérközpont készleteit mutatja. Kollégáink a magyarországi furnérokról is tudnak Önnek nagyfelbontású képeket küldeni,

kiegészítve ezt egy konszignációval, melyben akár a teljes furnérrönk méretjegyzéke (hosszúság, szélesség, mennyiség) is megtalálható.

A rendszer segítségével az asztalosoknak, tervezőknek, belsőépítészeknek egy nagyszerű prezentációs eszközt is teremtettünk. Összesen mintegy 180 fafaj kb. 12 millió m2 furnérja érhető el a linken.

Bárhol is tartózkodik a „Veneer-World” elkíséri Önt…

Segítség a Veneer-World használatához:

 1. kattintson a linkre www.veneer-world.com
 2. a fenti ablak megjelenik
 3. Furnérválaszték – itt kiválaszthatja az Önnek megfelelő fafajt
 4. a fafaj képére kattintva Az összes rönk listázása menü alatt tekintheti meg a kínálatot
 5. a felugró ablakban lehet szűrni a következő lehetőségekre :
 • vastagság
 • struktúra
 • hosszúság
 • minőség
 • vásárlási lehetőségek (rönkben, kötésben)

        6. válassza ki az Önnek tetsző furnért, majd a linket küldje el kollégáink részére

Szolgáltatásaink

Furnér teríték gyártás - ÉLRAGASZTÁSSAL

A JAF Holz Ungarn Kft. nem csak kötésben, hanem terítékben is értékesít furnérokat. A legfontosabb talán az, hogy ezen furnér terítékek élragasztott technológiával készülnek. Ez talán a csiszolás és a felületkezelés során nagyon fontos szempont. Ügyfeleink számára mm pontos furnér terítéket tudunk készíteni, melyet a teríték megrendelő lap is segít, és az alábbi gombra kattintva tudja letölteni a teríték rajzzal együtt.

A fafaj és a vastagság kiválasztása után fontos megadni:

 • a méretet mm-ben (ez már a szálirányt is mutatja)
 • rajzolat kiválasztása (csíkos/frízes, vagy rajzos/flóderos)
 • teríték kép kiválasztása (összeforgatott, sorolt, táblásított falap hatás)
 • mennyiség

Ügyfeleink a rendelkezésre álló 180 fafajból, vastagsági korlát nélkül (0,6 mm-től 2,5 mm-ig) rendelhetnek kész furnér terítéket tőlünk. A gyártási határidő kb. 2 hét.

Élragasztott európai cseresznye teríték

Bérmunka

Ügyfeleink igényeinek megfelelően bérmunka lehetőséget is kínálunk. A kiválasztott furnért a tetszőleges hordozó anyagra (MDF, forgácslap, rétegelt lemez) le tudjuk préseltetni, majd ezután konfekcionálva méretre is tudjuk gyártani. Ezen félkész termék előállításával ügyfeleink munkáját nagyban gyorsítani tudjuk. Gyártási határidő ezen szolgáltatás esetén kb. 2 hét.

Bérmunka és furnér teríték szolgáltatásunk esetén kérje kollégáink segítségét!

Gyorsposta

A gyorspostai szolgáltatásunk ügyfeleink rendelkezésére áll mind a 6 kirendeltségünkön.
Vegye igénybe szolgáltatásunkat, és a 12 óráig leadott furnér rendeléseket 24 órán belül
házhoz szállítjuk Önnek!

(A furnérokat a minőség megóvása érdekében - a fólián kívül – még egy kemény kartondobozba is csomagoljuk.)

 

 

 

J.F.Furnir - saját furnérgyártás

Az üzem megy a fához

A Frischeis cég életében a furnér egy olyan termék, melyet saját gyártásból szerzünk be. A romániai Brassóban közel 350 munkatárssal 3 műszakban folyik a furnértermelés. Az üzem 2007 óta működik, ahol a furnérok késelése mellett fűrészáru, és teraszburkolat gyártása is folyik. A 10.000 m2 alapterületű üzemben 4 db furnérkés működik, amelyek mintegy 30.000 m3 rönköt dolgoznak fel évente. Az üzem ideális elhelyezkedése az erdőkben gazdag Erdélyben óriási előnyt jelent.

A furnérgyártáshoz szükséges rönköket a világ minden pontjáról (Afrika, Dél-Amerika, Ázsia) szerzik be, de főként európai fafajok feldolgozása folyik (tölgy, kőris, bükk, tűlevelűek).

A brassói üzem technológiai szempontból a legmodernebb eszközökkel van felszerelve. A nagyteljesítményű szalagfűrész mellett lágyító medencék, új hőkamra (amelyben a fűrészárut magas hőmérsékleten lehet kezelni), szárító berendezés is rendelkezésre áll. Ezen berendezések segítségével magas minőségű termékeket lehet előállítani.

 

A legyártott furnérokat a folyamat végén osztályozzák, és minősítik is. Nagyon fontos , hogy a furnér kötések 2 oldaláról egy valósághű fotó is készül. Ezen fotók bekerülnek egy rendszerbe, amelyek Veneer-World néven található meg a „világhálón”.

A fotók segítségével minden ügyfelünk kényelmesen, gyorsan és az igényeinek megfelelően tudja kiválasztani a szükséges furnérokat.

Szakmai cikkek

TABU furnérok a design szemüvegek világában

TABU furnérok a JAF Holz kínálatában
Megújult kétszerkéselt és színezett furnér kínálatunk

Új dimenzió a furnérozott lapok piacán
2–3 hetes átfutási idővel, tetszőleges fafajból, tetszőleges magréteggel mennyiségi megkötés nélkül.

JAF Holz furnérok - nem csak ínyenceknek
"Igenis helye van a furnéroknak a felsőkategóriás termékgyártásban!"

FURNÉR ONLINE?
Bemutatjuk a megújult Veneer World weboldalt

Furnérközpont (Salzburg)

Amely mindig rendelkezésére áll

Salzburgi furnérközpontunkban folyamatosan mintegy 12 millió négyzetméternyi furnérkészlet áll rendelkezésre, a szabványos vastagságok mellett számos egyedi méretben is.

Professzionális technológiai felszereltség, és egy fejlett számítógépes irányítási rendszer garantálja ügyfeleink számára a kiváló minőséget és a pontos kiszállítást a Frischeis országaiban.

A központból megrendelt furnérokat gyorspostával 2-3 munkanap alatt, vagy akár a heti rendszeres járatok segítségével kaphatják meg ügyfeleink.

Ugyanakkor személyes furnér átvételre is van lehetőség ausztriai raktárunkban.

 

Furnér értékesítő kollégák

      Kirendeltség
Szabó Imre +36 30 206 1104 imre.szabo@jafholz.hu Dunaharaszti
Lajkó Levente +36 30 889 5264 levente.lajko@jafholz.hu Dunaharaszti
Fábián János +36 30 828 4341 fabian.janos@jafholz.hu Dunaharaszti
Bárány Ferenc +36 30 257 9094 ferenc.barany@jafholz.hu Győrújbarát
Orosz Viktor +36 30 337 0201 viktor.orosz@jafholz.hu Mályi
Mészáros Alex +36 30 651 5672 alex.meszaros@jafholz.hu Algyő
Kispál Tamás +36 30 201 7841 tamas.kispal@jafholz.hu Zalaegerszeg
Kovács Bence +36 72 552 175 bence.kovacs@jafholz.hu Pécs

Figyelmébe ajánljuk!

Szabászat

Az Ön igényeire szabva.

WebCut - szabászat online

Lapszabászati megrendeléseit immár online adhatja le. 

Kirendeltségeink

Az ország több pontján várjuk bemutatótermeinkkel, ahol lehetősége nyílik kínálatunk javát élőben is megtekinteni!

CNC megmunkálás

Szolgáltatásaink portfólióját CNC megmunkálással is bővítettük.