A JAF-Csoport felfüggesztette kapcsolatát egyes ukrán beszállítókkal

Stockerau. Az Earthsight nonprofit szervezet, 2018. július 14-én nyilvánosságra hozott jelentésében korrupcióról és illegális tevékenységről számol be az Ukrajnából az EU-ba importált faanyag vonatkozásában. A jelentésben az Earthsight számos céget megemlít azzal kapcsolatban, hogy nem tesznek eleget az EUTR szerinti megfelelő gondosságra vonatkozó kötelezettségnek.

A riport mások mellett a JAF leányvállalatok beszerzéseire, a JAF Holz Ungarnra (Magyarország) és a J. F. Furnirra (Románia) hivatkozik. A jelentés középpontjában a Kitus LLC és az Expert Assistance ukrán beszállítókat említik, akiket bűnösnek találtak adócsalás és okirat-hamisítás vétségében. „Ez a JAF-fal kapcsolatos vonatkozás a belső rendszerünkben azonnal górcső alá került”, mondja Katharina Schabasser, a JAF-Csoport CSR megbízottja. Ezek a belső vizsgálatok megállapították, hogy az Earthsight által megnevezett beszállítók 2015-ben rönköt szállítottak a J.F. Furnirnak a Grandex Group közvetítőn keresztül. Az együttműködés a két megnevezett beszállítóval kizárólag abban az évben állt fent. A cégcsoport a kapcsolatot a fent említett közvetítő vállalattal, ezáltal pedig a szállítókkal azonnali hatállyal felfüggesztette, mihelyst tudomást szerzett ezekről a történésekről. Jelen pillanatban minden ukrajnai beszállítás ismételten felülvizsgálat alatt van.

„A JAF vezető piaci résztvevőként pontosan tisztában van a szerepével,” teszi hozzá Schabasser. „Számunkra elsődleges prioritás, hogy biztosítsuk a termékeink megbízható, törvényes eredetét a teljes JAF-Csoportban, és ezzel összefüggésben az a célunk, hogy továbbra is felelősségteljes és megbízható partnerei legyünk mind a beszállítóinknak, mind a vevőinknek.” Ezért tulajdonít a JAF-Csoport ilyen jelentőséget a nyílt kommunikációnak a nonprofit szervezetekkel is, mint az Earthsight, amelyek jelentősen hozzájárulnak az iparági transzparenciához.

CSR megbízott:
Katharina Schabasser, Corporate Social Responsibility
JAF International Services Ges.m.b.H., Gerbergasse 2, 2000 Stockerau, Österreich
Tel.: +43 (0)2266 605-1560, E-Mail: katharina.schabasser@frischeis.com, www.frischeis.at;

Sajtó megbízott:
Gesa Hoffmann, Press & PR
JAF International Services Ges.m.b.H., Gerbergasse 2, 2000 Stockerau, Österreich
Tel.: +43 (0)2266 605-1881, E-Mail: gesa.hoffmann@frischeis.com, www.frischeis.at;