Alumínium felületek a belsőépítészetben

2017. augusztus 17.

Az alumínium, mint a fém textúra legfontosabb anyaga van jelen a belsőépítészetben. Ez az állítás természetesen csak akkor igaz, ha az asztalosipar felől “megyünk be az erdőbe”.

Alumínium borítású MDF és dekorlemezek a JAF Holz kínálatában.

Univerzális tudásra és széles körű anyagismeretre támaszkodva lehet csak lépést tartani a belsőépítészeti kihívásokkal. Az anyagismeret a tervezés egyik alap pillére. Mondjuk ezt most annak okán, hogy az alumínium borítású laptermékek beépítése, alkalmazása, de mindenek előtt az ügyfelek számára mint valós alternatíva bemutatása, egyre gyakoribbá válik a napi munka során.
 

Miért alumínium?

  • Ez az anyag egyszerűen és valósághűen tudja imitálni az acél, vagy bronz, esetleg réz felületek hatását, 
  • csodálatos szálcsiszolt felületekkel készülhet,
  • és talán ami a legfontosabb, hogy egy műhelyben található alap szerszámokkal és gépeken megmunkálható. Tehát nem szükséges különösebb szerszámberuházás ahhoz, hogy alumínium borítású lapokat vágjunk, vagy marjunk.


Ezeknek a lapoknak az alapját karcálló védőfóliával ellátott, fémborítású HPL képezi. A lapok maganyaga MDF, ellenhúzóként 0,8 mm HPL dekort alkalmaznak a gyártók.

 

 

Függőleges felületeknél az alumínium borítású MDF lemezek kedvelt felhasználási területe a konyhabútorok lábazata, a konyhai hátfalpanelek és a bútorfrontok.

A fémborítású dekorlemezeket flexibilitásuk alkalmassá teszi mérsékelt ívek borítására is, amely pl. az íves recepciós pultok fontos dizájneleme.
 

Viszont ezek a termékek nem csak fémnek látszó anyagok, hanem valódi fém felületet adnak a megrendelőnek.
 

A JAF Holz kínálatában alumínium borítású dekorlemezek és MDF lapok számos típusa létezik. Több gyártó termékei elérhetőek, valamennyi kihangsúlyozza, hogy ezek a lapok függőleges felhasználásra vannak tervezve, tehát pultok, járófelületek, erős koptató hatásnak kitett elemek kialakítására nem alkalmasak.