A Thermo kőris kiválóan vizsgázott

2017. június 14.

Thermo kőris burkolatunkról eddig is tudtok, hogy kiváló tartóssági és mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, de erre immár bizonyítékul is szolgál a Wood k-plus független faanyagvizsgáló szervezet beszámolója.

A Thermo kőris burkolat vetemedések, repedések, görbülések, keménység, hajlító szilárdság és tartósság szempontjából került tesztelésre. Minden vizsgálat nagyon pozitív eredménnyel zárult, de a legmeglepőbb, az a tartósságra vonatkozó adat. A kültéren használt faanyagok tartósságát az EN 350 szabvány szerint tartóssági osztályokba soroljuk, melyekből a Thermo kőris az 1-2 osztályba tartozott.
 

A friss vizsgálat alapján azonban teljesíti a legmagasabb tartóssági osztály követelményeit, azaz nagyon tartós, az élettartama legalább 25 év.


A magas hőmérsékleten történő hőkezelés során a fa rostjaiban olyan változások mennek végbe, melyek hatására a termék kültéren nagyon stabil lesz, szinte alig reagál a környezeti levegő páratartalmának változásaira. Ennek a tulajdonságnak, valamint az immár vizsgálatokkal is alátámasztott kiemelkedő tartósságának köszönhetően, a legjobb keményfa teraszburkolatok közé tartozik. Ha figyelembe vesszük továbbá azt is, hogy Európa erdeiből származó alapanyagról beszélünk, azaz garantált a tartósan fenntartható erdőgazdálkodásból származó kőrisfa, akkor sok szempontból túltesz a trópusi fákon is.