Szilárd alapokon

2017. február 14.

Vállalatunk történetében mindig is a folyamatos fejlődés állt a középpontban, ezt jól példázza idei legnagyobb beruházásunk, a dunaharaszti, központi kirendeltségen épülő új raktárcsarnokunk is. 

Az épülő csarnok tervezője Sziklai Kornél, alapterülete 3000 m2, amelyhez egy 1000 m2-es fedett előtető kapcsolódik. A tudatosság és a természet védelme az új raktár tervezésénél is elsődleges szempont volt részünkről, és minden részletében jól beilleszkedik vállalatunk eddigi környezetbarát fejlesztéseibe. Energiatakarékos és egyéb szempontokat figyelembe véve nagyméretű felülvilágítók, elektromos targoncák, illetve solar panelrendszer jellemzi az új raktárépület kialakítását. 

Az épület szerkezetéhez rétegelt-ragasztott fatartókat használunk, amelyek olyan előnyökkel járnak, mint a gyors szerelhetőség, az alacsony karbantartási igény, korrózióállóság, jobb tűzálló képesség (acél- és vasbeton szerkezetekhez képest) és nem utolsó sorban esztétikailag is egy szebb látványt nyújtanak. A közel 400m3 ipari minőségű, 26 méteres fesztávú rétegelt ragasztott fatartót (ún. "Fischbauchträger") az osztrák Rubner szállította, amelynek beépítése folyamatban van.

A kiszolgálás és az áru összekészítésének időtartamáb az ún. emelt munkaszintű (Platform) eletromos targoncáknak köszönhetően várhatóan le fog csökkeni. A targoncákat betonba épített indukciós vonal segíti ráállni a sorra és vezetni a soron belül. A raktározás karos fémállványokon fog történni, melyek magassága eléri  a  8,5  métert, így összesen 1.840  rakatot  lesznek képesek tárolni. 

A raktár tervezett megnyitója 2017 májusában lesz. Az új raktár építésével párhuzamosan egy CNC megmunkáló részleg is kialakításra kerül majd, ami annyit jelent, hogy a jövőben furatolást, íves élzárást, speciális marásokat is képesek leszünk szolgáltatni.