KANADÁBAN ÉPÍTETT A HELLO WOOD

2016. október 8.

Idén szeptemberben, a Hello Wood csapata – a Torontói Magyar Konzulátus támogatásával – egy olyan installációt épített az 56-os szabadságharc hőseire emlékezve, mely egy hálás gesztusként is értelmezhető Kanada felé, ahol közel 40.00 magyar emigráns kapott otthont és munkát. „Az Időalagút elég látványos, aki megnézi közelebbről is, megtudhatja, hogy mi történt Budapesten 1956-ban. A magyar kötődésűek így büszkék lehetnek az óhazára és az őket befogadó Kanadára, az egyébként nagyon nyitott helyiek pedig kapnak egy olyan ízt a világtörténelemből, amit eddig talán nem ismertek.” – Pozsár Péter, a Hello Wood egyik társalapítója.


Az installáció egyik oldala a forradalmi zászló, ahol az ember belépést nyer az Időalagút-ba és megérkezik Kanada nemzeti szimbólumán, a juharlevelen keresztül az Ontarió-tó partjára, a Budapest Parkba. 1956 nemcsak Magyarországon bírt hatalmas történelmi jelentőséggel; Kanada kormánya a magyar emigránsok befogadását hivatalosan is a történelmük fontos eseményévé és nemzeti örökségévé nyilvánította.

 

Alkotók:

Vezető tervezők: Bányai Csaba, Pozsár Péter (Hello Wood)

Alkotó csapat: Huszár András, Janota Orsi, Ráday Dávid, Végh Gyula, Szőke Gergley (Hello Wood) /

Dévity Csaba, Hajdu Mihály, Hajdu Ildikó (Fagusz Kft.)

Közreműködők: Szabó Stefánia, Pintér-Demeter Mariann, Demeter Gábor, Vértesi Éva, Csonti Anita, Balla Sándor, Hegedűs János, Gaál Andy, László József, Kis Sándor, Varga István, Melnyák Csaba, Kulcsár Levente, Kókai Tibor, Fekete Áron, Hegyesi Soraya

 

További információ:

http://1956canada.ca/budapestpark/

www.hellowood.eu

 

Az installációt a Hello Wood az '56-os Emlékbizottság támogatásával készítette.