Ergonomikus megoldás a gyors és biztonságos tetőfedéshez

2018. március 21.

Az EGGER új terméke, a Roofing Board különleges élkialakítását kifejezetten a tető héjaláshoz fejlesztették ki. A speciális, kisméretű OSB-3 táblák használatával gyorsan, pontosan és valóban véglezárás nélkül építhető be a merev tetőalátét. A tetőléces tetőfedéshez képest akár 30 százalékkal is gyorsabb lehet a beépítés.

A kizárólag a JAF Holz kínálatában elérhető Egger Roofing Board új dimenzióba helyezi a tetőfedők és ácsok munkáját!

Mi az a Roofing Board?

Az OSB-3 alapanyagból készült panelrendszer hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi tagolt tetők esetén is a héjazat előkészítést. Fő előnye, hogy a könnyű beépíthetőségnek köszönhetően időt és költséget takaríthat meg, biztonságosabban és kényelmesebben dolgozhat.

Nyilván ennek vannak bizonyos feltételei a szarufa és tetőlécezés pontosságát illetően, de ezek nem teljesíthetetlen feladatok, főleg mivel a profilok révén a Roofing Board lapok korlátozott mértékben, de lehetővé teszi a szarufák magassága között mutatkozó eltérések kiegyenlítését.

A Roofing Board panelek teljes kerületén egyedülálló módon végigfut egy speciális profil, pontosabban kétféle. Ennek köszönhetően egyszerűen és gyorsan illeszthetővé válnak az elemek, továbbá a lerögzítés elvégzéséig biztonságos módon helyén tartja a beépített második lemezsort. A lemez rövidebb élénél kialakított csaphornyos kötésnek köszönhetően véglezárás nélküli beépítést tesz lehetővé még akkor is, ha a kötés nincs megtámasztva, illetve ezzel minimálisra csökkenthető a vágási hulladék. A vízszintes eresztékes illesztéseken nincs szükség további H alakú rögzítő kapcsokra.
 

 

A végtelen telepítési szabadság mellett a panelek könnyű súlya és ideális mérete, egyszerűvé teszi a tetőn való mozgást, mozgatást, hisz az ergonomikus kialakítás révén (~13kg/tábla) az egy személy által is felemelhető táblák különösebb fizikai megerőltetés nélkül is lerakhatók. A rövid oldalon kialakított csap és horony kialakítás stabil illeszkedést ad, a hosszanti oldalon egy lapolás teszi egyszerűbbé és gyorsabbá a munkát. Ugyanakkor a 2 mm-es ‘illesztési játéktér’ lehetőséget ad a korrigálásra.
 

Összefoglalva tehát kisebb erőfeszítés és kevesebb rögzítőelem szükséges a beépítéshez, ezáltal időt és költségeket takaríthat meg!

 

Természetesen a biztonság aspektusa is kiemelt jelentőséggel bír a termék ismérvei közt, ennek megfelelően az EGGER OSB-3 lemezei nagy teherbírással rendelkeznek (EN 12871 előírásaival összhangban akár 600mm-es középosztású szarufák mellett is biztonságosan elbír egy 100kg súlyú egyéntől származó pontszerű terhelést), illetve vízálló ragasztásuk révén a tetőfedési szabványoknak is megfelelnek.
 

Az EGGER Roofing Board OSB-3 lapok Magyarországon kizárólag a JAF Holz kínálatában elérhetőek.


Rendelhető méretek*:

Panelméret
(mm)
Vastagság
(mm)
Hosszú él
 
Rövid él
 
Táblasúly
(kg)
Befedett terület
(m2)
Kezelés
 
Raktári
 
2.400 x 600 12 árokereszték nút-féder ~10,4 1,44 1 személyes nem
2.400 x 600 15 árokereszték nút-féder ~13 1,44 1 személyes igen
2.800 x 600 12 árokereszték nút-féder ~12,1 1,68 1 személyes nem

*Egy normál, 130 m² nagyságú tető befedéséhez - 15 %-os ráhagyást feltételezve - elegendő két rakat mennyiség.
A nem raktári méretek kizárólag rakattételben rendelhetőek!
 

A JAF Holz, az innováció elkötelezett híveként, dunaharaszti kirendeltségén 2018. áprilisától raktárról kínálja 15*2400*600mm-es variációt, egy bevezető akció keretében az azonos vastagságú N+F OSB-vel azonos m2 áron.

 

Az EGGER Roofing Board alkalmazási elveivel, beépítésével, illetve az ajánlott rögzítési módokkal kapcsolatos kérdésekkel forduljon bizalommal értékesítő kollégáinkhoz!