Corian® Resilience Technology™ lapok

2018. április 24.

A DuPont™ új fejlesztése - Resilience Technology™ - révén az új Corian® lapok sokkal jobban ellenállnak a karcoknak, külső behatásoknak, illetve felújításuk, tisztításuk is könnyebbé vált. 

A Corian® lapok régóta szerves részét képezik a JAF Holz kínálatának. A gyártó legújabb fejlesztése révén most egyrészt bővül az ajánlott felhasználás köre, illetve a karbantartása is leegyszerűsödik.

Mi az a Corian®?
A Corian idehaza is ismert belsőépítészeti és bútoripari anyag, amely óriási szín- és textúra választékával, valamint flexibilis alkalmazhatóságával vívott ki előkelő helyet a presztízs alapanyagok között.

Alapvetően egy kompozit termékről beszélünk, amely 1/3 arányban akril vegyület, 2/3 arányban pedig alumínium-trihidrát vegyület. Ehhez jönnek optikai effektként a különböző ásványi őrlemények, amelyek a karaktert kölcsönzik az anyagnak. Egy zárt pórusú, higiénikus és kopásálló anyagról beszélünk, amely alkalmazási lehetőségeinek szinte csak a képzelet szabhat határt.

Az alapanyag egyik óriási előnye, hogy faipari szerszámokkal megmunkálható.

 

A Resilience Technology™ elnevezésű, szabadalmaztatott gyártástechnológia lényege, hogy az ezzel a technológiával készült lapok sokkal ellenállóbbak a karcolásoknak, felületi sérüléseknek, így kiválóan alkalmasak lehetnek nagyobb igénybevételű felületekhez, akár ipari felhasználásra is.

Az új lapok további előnye, hogy sokkal könnyebben és gyorsabban felújítható, akár a hagyományos Corian® lapokhoz képest is, illetve könnyebben eltávolíthatóak róla a szennyeződések. A folyamatról készült bemutató videót itt találja: Corian® Resilience Technology™ videó

Ezen tulajdonságok révén ezek a lapok kiválóan alkalmasak lehetnek egészségügyi, kereskedelmi, vendéglátóipari felhasználásra is. 


A kérdéses lapok első körben 4 színben elérhetőek, köztük a mostani trendekben rendkívül népszerű betonhatású színnel:

Az új fejlesztésű Corian® lapok rövidesen elérhetőek webshopunkban is, addigis kérdés esetén forduljon bizalommal értékesítő kollégáinkhoz!