JAF
KONSTRUKTÍV
LEMEZEK

Építő szándékkal

JAF
KONSTRUKTÍV
LEMEZEK

Építő szándékkal

Konstruktív lemezek

Építő jelleggel
Falemezek szerkezeti célokra

Nemzetközi tanulmányok mind gazdasági, mind környezetvédelmi szempontból nagyszerű jövőt jósolnak a fának, amelyet számos érvvel is alátámaszthatunk.

Az összes építőanyag közül a fának vannak a legelőnyösebb mutatói, amely a súly és a terhelhetőség viszonyát illeti.  Ennek köszönhető, hogy faépítményeket különösen nehéz helyeken is lehet emelni, mint például hegyháton vagy emeletes építményeken. Ez a leggyakrabban választott építőanyag, mikor kevés energiát igénylő és ún. passzív házakról van szó. Ugyanakkor nem csak házépítésre, hanem homlokzatok és az egész belső tér kialakítására is ideális, bútorok készítésétől válaszfalak kialakításáig, mindenre használható.

Számtalan előny
Sokan a klimatikus tulajdonságai miatt döntetnek a fa mellett, a kellemes felületi hőmérséklete, valamint a hőmérséklet- és páratartalom-kiegyenlítő képessége miatt. Mindemellett kellemes az illata, meleg érzetet ad, higiénikus, elasztikus, antisztatikus, elnyeli a káros anyagokat, robosztus és jó akusztikát kölcsönöz a helyiségnek.

A faépítmények klímája mérhetően jobb és nem is gondolnánk, hogy a fával berendezett helyiségek milyen jó hatással vannak az emberre. A fűtés költségét csökkenti, a jó közérzetet fokozza.

Összegezve: a fa jó hatással van az emberi közérzetre és egyben az egészségre.

Beltér - Kültér
Kompakt lemez

Ellenálló, egyedi nyomással rendelhető, és gyakorlatilag bárhol alkalmazható: egyre elterjedtebb a kompakt lemez.

Nem rég adták át Dabason Magyarország egyik legkülönlegesebb buszmegállóját. Az antracit színű felületen többek között Babits Mihály, Buddha és Hamvas Béla gondolatait olvashatják a buszra várakozók. A megálló pedig nem csupán vizuálisan különleges, hanem azért is, mert a graffitik nagyon könnyen eltávolíthatóak róla, az ellenálló anyag miatt pedig nem lehet összetörni - ahogy ez bizony néha megtörténik.

A kompakt lemez nem csupán azért kapta ezt a nevet, mert tömör magját többféle, gyantákkal impregnált erőpapír alkotja. Hanem azért is, mert egyszerre hőálló, ütésálló, és nem viselik meg az időjárás viszontagságai sem. Pont ezen tulajdonságai miatt gyakorlatilag bármire alkalmas, buszmegállótól az orvosi rendelő burkolatágig, egészen a konyhai bútorok készítéséig.

A kompakt lemezre fotókat, különféle mintákat, képeket is rendkívül egyszerűen lehet nyomtatni, ez az egyik oka annak, amiért gyakran használják az épületek homlokzatain is. A szolidabb megoldásoktól az egészen művészi elképzelésekig terjednek a kompakt lemezre felkerülő dekorációk. Előbbire példa lehet egy magyar építész által tervezett, a matt és a fényes fekete keverékével borított családi ház, míg utóbbira egy szlovén tervező álomszerű konstrukciója.

A kompakt lemez a konyhai felhasználás során is két különböző funkciót képes ötvözni: “Egyrészt rendkívül stílusos hatást kelt vékonyságával, másrészt pedig mivel karcolásálló és hőálló, valamint az esetlegesen kiömlő étellel sem lép semmilyen kémiai reakcióba, igencsak praktikus is” - mondta el Béres Attila a JAf Holz kompakt lemezekkel foglalkozó szakértője.

A praktikusság pedig a kompakt lemezre egy másik fontos aspektusból is igaz: az anyag gyakorlatilag semmilyen törődést nem igényel onnantól kezdve, hogy a helyére került. Így pedig hosszú távon az ára is megtérül, és nem csak anyagi értelemben. Elég kellemetlen dolog például, ha egy fakerítést kétévente újra kell festeni, mert az eső, a nap, a hó és a szél olyan mértékben erodálta.

A kompakt lemeznél ez pedig nem fordulhat elő, legyen akár egy ház
homlokzatán, egy buszmegálló külsején, vagy éppen egy konyhában.

Szakmai cikkek - kompakt lemez

Kompakt lemez - épületes megoldás II.rész
A kompakt lemez egy építész szemével

Kompakt lemez - épületes megoldás I.rész
Ellenálló, egyedi nyomással rendelhető, és gyakorlatilag bárhol alkalmazható

Beltéri használatra ajánlott kompakt lemez
A Max Interior kompakt lemez rendkívüli igénybevételhez fejlesztett HPL lemez, amely az EN 438-4 szabvány szerinti CGS típusnak felel meg. Irodai bútorok kialakításához éppen annyira használható, mint vizesblokkok falaihoz.

A beltéri kompakt lemez dekoratív célokra is nagyon jól használható, akár vizes területeken is remekül alkalmazható. Nem dekorációs célokra, mint például gépasztalok, sablonkészítés, a kompakt lemezeket mindkét oldalon dekor nélkül szállítjuk, fekete vagy barna maganyaggal (F-minőség).

Kültéri felhasználásra szántkompakt lemez
A Max Exterior egy rendkívüli minőségű termék, amelyet balkonok és homlokzatok kialakítására használnak. Ez a lemez egy magas nyomású laminált (HPL) lap, amely az EN 438 szabvány szerint az EDF típusnak felel meg és remekül véd az időjárás viszontagságai ellen.

Az Exterior lemezek (F-minőség) általában kétoldalas dekorral készülnek. A maganyag tűzálló kivitelben készült, a felszín természetes fényű és a duplán megerősített gyanta gondoskodik az időjárás szeszéjei elleni védelemről. A gyártás nagy nyomás és magas hőmérséklet mellett, lamináló présekben történik. A kültéri kompakt lemezek természetesen viselik az építési felhasználáshoz szükséges CE jelzést.

Számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkezik: rendkívül időjárásálló, dekoratív, optimálisan természetes fénye van, könnyű, duplán megerősített, merev, ellenáll a karcolásnak, a fagynak, az oldószernek és a hőnek, jól tisztítható és könnyen felszerelhető. Gyakorlatilag bármilyen kültéri felhasználásnak megfelel.

Fundermax Exterior katalógus

Az aktuális Fundermax katalógusban megtekintheti a teljes kínálatot, illetve minden szükséges adatot és technikai információt megtalál a kompakt lemezekhez.

A mindenes. Keményhab lemez

A „purenit“ igazi mindenesnek számít, alig van még egy anyag, amely ennyi előnnyel bírna. Alkalmazható homlokzat kialakításához használt maganyag-összekötő elemekhez, vagy mint térelválasztó, ablakgyártáshoz használt kitűnő nyersanyagként, akár értékes kültéri vagy fürdőszobaajtók, munkalemezek, vagy fürdőszoba és hajóbútorok kiinduló alapanyaga, vagy lehet akár fürdőkádak és zuhanyzók hordozó anyaga is. 
 

Keményhab lemez, szinte mindenhez
Ahol a hagyományos faanyagok folyadék vagy nedvesség miatt nem használhatóak, szigetelési megoldásokat keresnek, vagy nagy hőigénybevétellel kell számolni - a purenit mindenütt jó megoldás lehet.

A keményhab lemez még a folyadék hosszantartó behatása mellett is stabil marad, megtartja méretét és ellenáll a vegyi anyagoknak, oldószereknek. Ez az ipari nyersanyag főleg vizes helyiségek és fürdőszoba kabinok építésekor hasznos, például hotel és wellness részlegek kialakításakor.

A kínálatunkban elérhető keményhab lemezeket a németországi „puren GmbH“, Európa egyik vezető, poliuretán keményhabból készülő szigetelő és szerkezeti anyagokat gyártó cége szállítja.

Konstruktív - Dekoratív - Innovatív
A rétegelt lemez sok mindenre képes

Egy olyan építőanyag, amely nélkül ma már nem lehet építkezni. A rétegelt lemezt az építkezéseken éppen úgy használják, mint a járműépítésben, a teherautóktól kezdve a repülőgépek építéséig. A rétegelt lemezek sokoldalúságuk miatt dekoratív területen fontos elemnek számítanak az építészek, tervezők és feldolgozók számára. Ideális anyag csomagoláshoz, bútorokhoz, burkolatokhoz...

Minden esetben a helyes megoldás
Mint nemzetközileg elismert beszállító, A JAF Holz a világ legjobb gyártóival dolgozik együtt és  rétegelt lemezek rendkívül széles skáláját kínálja partnerei számára. Portfólióink immár több, mint 1.000 terméket foglal magába, amelyekből állandó raktárkészletet is tartunk.

A termék minősége mellett a szakértő tanácsadásra is nagy hangsúlyt fektetünk, nemzetközi rétegelt lemez csapatunk sok éves tapasztalattal rendelkezik és még a legbonyolultabb ügyek megoldásakor is kiválóan teljesít. Ezért élvezzük minden kisebb és nagyobb, különböző elvárásokat támasztó ügyfelünk bizalmát idehaza és szerte Európában.

Kérdése van? Üzenjen nekünk!

Az Ön adatai
Cím

Figyelmébe ajánljuk!

Szolgáltatásaink
Tegyen minket próbára! Lapszabászattal, élzárással és furnér terítékképzéssel is állunk rendelkezésére.
Filozófiánk
Rövid videónkban kollégáink bemutatják a JAF Csoport vállalati filozófiáját.
Hello Wood
A Hello Wood és a JAF Holz kapcsolata. Építészet fából világszínvonalon.