JAF ÉPÍTŐIPARI
FAANYAGOK

Erre építhet!

JAF
ÉPÍTŐIPARI FAANYAGOK

Erre építhet!

Építőipari faanyagok

Építőipari faanyagok a JAF Holz-nál
Erre építhet!

Szakértelem és minőségi alapanyag. A JAF Holz ügyfelei mindkettőre építhetnek. Egy kellemes lakókörnyezet építéséhez minden szükséges terméket megtalál kínálatunkban, a minősített szerkezeti anyagoktól kezdve (BSH/KVH), a rétegelt-ragasztott falpaneleken át a dekoratív homlokzatburkolatokig.

Számíthat szakértőink tanácsaira

Fűrészáru, OSB lemezek, rétegelt-ragasztott falpanel – az építőiparban használt termékek sokoldalúak. Igyekszünk segíteni Önnek, hogy alapanyagaink mellé a felhasználásukhoz szükséges minden információval ellássuk. Mi nem csak viszonteladónak tartjuk magunkat, hanem igazi partnerként, műszaki kérdésekben is támogatjuk ügyfeleinket. Az építéshez szükséges alapanyag mennyiségének meghatározásában éppúgy segítünk, mint ahogy a szállításban is.

 

Kompetencia minden téren

Minden kirendeltségünkön szakképzett, jelentős építőipari tapasztalattal rendelkező kollégáink várják kérdéseit. Mi vagyunk a kapcsolat a gyártók és a feldolgozók között, ezért támogatásunk már a kezdetektől, a projekt elkészültéig végigkíséri a folyamatot, ezzel is segítve ügyfeleink versenyképességét.

Összegezve: A JAF Holz egy fakereskedő előnyeit, átfogó kínálatot és mintegy 20.000 raktári terméket kombinál szakértői tanácsadással partnerei számára.

 

Megbízható know-how 

  • Az elvárásoknak megfelelő termék/formátum.
  • Műszaki támogatás az elemek tervezésénél.
  • Átfogó termékválaszték az alapoktól a tartozékokig.
  • Minden területet lefedő tanácsadás és támogatás kiterjedt hálózatunkon keresztül.

 

Nemcsak a termék fontos...

...hanem az is, ki szállítja, hisz nem csak a fa építőelemnek kell teherbírónak lennie, hanem a bizalomnak is megalapozottnak kell lennie.

 

Hagyományos épületfa
Minőségi alapanyag

Kínálatunkban természetesen megtalálhatóak a hagyományos faszerkezetekhez, építkezéshez szükséges faanyagok is, a különböző méretű gerendáktól a léceken át, egészen a deszkákig, míg rendelésre egyedi méretek szállítását is vállaljuk.

A lucfenyő mintegy 90%-a Ukrajnából, a fennmaradó mennyiség Szlovákia térségéből érkezik hozzánk, amelyből jelentős állandó raktárkészlettel várjuk partnereinket.

A minőségi faanyaghoz gyors és pontos logisztikai szolgáltatásunk, illetve a minden kirendeltségünkön rendelkezésre álló tapasztalt, szakértő kollégáink segítsége párosul, így téve a képet egy kerek egésszé.

Amennyiben hagyományos faszerkezetben gondolkozik, hagyatkozzon nyugodtan ránk!

CE jelöléssel ellátott teljesítménynyilatkozat épületfához

Európai normákkal a fenntartható építészetért

Az elsők között szerezte meg a JAF Holz Ungarn azt a minősítést, amely a Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban rendkívül népszerű, fűrészelt felületű, szilárdságilag osztályozott tömörfa, ismertebb nevén épületfa használatához, épületbe történő beépítéséhez szükséges.

A CE jelölési jogosultság megszerzése nem csupán az engedélyeztetés bonyolult folyamatát egyszerűsíti le, de biztosítja azt is, hogy az építménybe a tervezett szintnek megfelelő szilárdsági osztályú faanyagok kerüljenek beépítésre.

A szerkezeti épületfa 2011 (a harmonizált szabvány életbelépésének időpontja) óta tanúsítvány-köteles Magyarországon. Az építészeknek, akik a műszaki ellenőrzést végzik az építkezéseken ellenőrizniük kell, hogy az épületbe osztályozott termékek kerüljenek beépítésre.

A JAF Holz a tanúsítvány megszerzésével a felhasználói folyamatot egyszerűsíti le, és teszi jogszerűvé. Így az időveszteség mellett az is elkerülhető, hogy egy esetleges ellenőrzés során az Európai Parlament és Bizottság, illetve a magyar kormány által rögzített szabályokkal szembeni hibát találjanak, amely akár büntetést is vonhat maga után. Ez magánházaknál is rendkívül fontos szempont, azonban a nagyobb befogadóképességű, közfunkciókat betöltő épületeknél is hasznos, hiszen ezeknél még szigorúbban veszik az alapanyagok dokumentációját, hogy azok minden vonatkozó rendeletnek megfeleljenek.

A nyugat-európai országokban már elsősorban hossztoldott és réteg-ragasztott fatartókat használnak épületszerkezetekhez. Ezek gyártóit az Európai Unió bejelentett szervezetei szerződés szerint felügyelik, tehát az építészekhez és a kivitelezőkhöz már kizárólag az ellenőrzött alapanyag juthat el.

Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban azonban még mindig népszerű a fűrészelt felületű tömörfa, mint épületfa. Ennek egyik legfontosabb oka az, hogy Magyarországon a tömörfa lényegesen olcsóbb, mint a rétegragasztott fatartók. Ez a számokban is megmutatkozik, hiszen a hazai épületekben található épületfa mintegy 95 százaléka tömörfa, és csupán 5 százaléka rétegragasztott fatartó.

A JAF Holz által kialakított minősítési rendszer több lépcsőből áll. Az első egy erdészeti ellenőrzés, melynek feladata a faanyag forrásának ellenőrzése. A második már a gyártás fázisában zajlik: a gyártóhely kiválasztásával, a fűrészáru előállításához, szilárdsági osztályozáshoz szükséges információk átadásával, annak felügyeletével és a központi telephelyen történő szilárdsági osztályozással fontos hangsúly kerül a szükséges teljesítmény állandóságának ellenőrzésére.

A harmadik fontos lépés, hogy a JAF Holz dolgozói oktatást és szakmai képzést kapnak, különös figyelmet fordítva a CE jelölés feltüntetéséhez szükséges teljesítmény állandóságának ellenőrzésére.

A JAF Holz termékeihez mellékelt teljesítménynyilatkozat, valamint a CE jelölés egyik legfontosabb előnye az építészek számára az, hogy a termékek ára nem növekszik attól, hogy bizonyosan megfelel az elvárásoknak, és biztosítva van a jogszerű beépítés, azaz építésfelügyeleti ellenőrzés során nem veszélyezteti a kivitelezésben résztvevőket a büntetés. A termékek vásárlói így a fa mellett a CE jelöléssel ellátott teljesítménynyilatkozatot, és egy használati-kezelési útmutatót is kézhez kapnak.

Fal, födém, tető - a rétegelt-ragasztott falpanel mindent lefed

A rétegelt-ragasztott födém- és falelemekkel az épületekbe a természetet építjük be, a termék 99,4% tömör fát és 0,6% biológiailag ártalmatlan ragasztóanyagot tartalmaz.

 

Egyszerűen tervezhető, építése tiszta és gyors. Az épületfizikai jellemzői könnyen számolhatóak, ellenőrizhetőek. Legnagyobb előnye az egyszerű alkalmazás: nincsenek bonyolult csomópontok, komplikált alkatrészek.

 

A természet találkozik a legmagasabb szintű építési technikával

A rétegelt-ragasztott falpanel (BSP) rendkívül sokoldalú: közcélú épületeknél, családi házaknál és óvodáknál egyaránt találkozunk vele, födém- és falelemként is használható. A természetes tömörfa szerkezetnek meggyőző tulajdonságai vannak, hisz hőszigetelő, teherbíró, tűzálló és hangszigetelő. 

A homlokzat
Számos előnyös oldala van

Mindenkinek van egy összetéveszthetetlen megjelenése és saját stílusa. Egy épület esetében a homlokzat az, amely annak jellegzetes megjelenését kölcsönzi. A fát, mint természetes anyagot, generációk óta alkalmazzák sokoldalú külső burkolatokhoz. A modern építészet is felismerte a fa előnyeit, így egyre nagyobb az érdeklődés a fahomlokzat iránt.

Külső behatások
A tető mellett a homlokzat a második legnagyobb igénybevételnek kitett eleme az épületnek. Az időjárási viszonyok hatásai, mint a nap, szél, a nedvesség és a hőmérséklet ingadozásai épp olyan megterhelést jelentenek a fának, mint a rovarok és a gombásodás.

Ez okokból kifolyólag nagy elvárásokat támasztanak az ipari nyersanyaggal és a szerkezettel szemben is. Az alkalmazási terület és a tervezett külső megjelenésnek megfelelően különböző faborításokat kínálunk, teljes fából (deszkák, profildeszkák, lécek és zsindelyek) és lemezanyagokból is.

 

Kérdése van? Üzenjen nekünk!

Az Ön adatai
Cím