Kreativitás felsőfokon - DuPont™ Corian®

Ezennel megkérjük, engedje szabadjára fantáziáját! A DuPont™ Corian® számára semmi sem lehetetlen, ez az az anyag, amellyel egyedi terveit is meg tudja valósítani.

Amikor egy ötlet testet ölt
Ez a bel-, és kültéri felhasználásra egyaránt alkalmas, erős felületi anyag több, mint 100 színben elérhető. A legkülönbözőbb felületi struktúrák és minták megvalósításához a DuPont™ Corian® tetszés szerint modellezhető. Vághatja vagy marhatja famegmunkáló gépekkel, de megváltoztathatja alakját három dimenzióban termikus módszerrel  vagy akár intarziás munkákat is végezhet rajta. A lehetőségek itt csaknem korlátlanok.

Esztétikus  és rendkívül időtálló
Az akril kötőanyaggal ellátott ásványi anyagot nemcsak a lakótérben, hanem egyéb helyeken is alkalmazzák – a hotelektől a gasztronómián keresztül az egészségügyig, az üzletektől a hajóépítésig, mindenhol.

Nem véletlenül: a DuPont™ Corian® segítségével nagyobb tárgyakat is el lehet készíteni, látható varratok, illesztések nélkül. Ez a tömör nyersanyag jól kombinálható más anyagokkal, pl. csempével, nemesfémmel, fával, gránittal és üveggel is. 

A DuPont™ Corian® éppúgy alkalmazható függőleges beépítésre, mint ahogyan vízszintes felületekre is. Bútorokhoz, világítóberendezésekhez, vagy régi homlokzatok felújításához - végtelen sok felhasználási lehetőség létezik és számuk minden nappal gyarapodik.

Mi az a Corian®?

A Corian idehaza is ismert belső-építészeti és bútoripari anyag, amely óriási szín és textúra választékával, valamint flexibilis alkalmazhatóságával vívott ki előkelő helyet a presztízs alapanyagok között.

Alapvetően egy kompozit termékről beszélünk, amely 1/3 arányban akril vegyület, 2/3 arányban pedig alumínium-trihidrát vegyület. Ehhez jönnek optikai effektként a különböző ásványi őrlemények, amelyek a karaktert kölcsönzik az anyagnak. Egy zárt pórusú, higiénikus és kopásálló anyagról beszélünk, amely alkalmazási lehetőségeinek szinte csak a képzelet szabhat határt.

Az alapanyag egyik óriási előnye, hogy faipari szerszámokkal megmunkálható. Stabil, jól kiegyensúlyozott fűrészlap és marószerszám szükségeltetik.

A pontos vágás és marás ugyanis az esztétikus ragasztás előfeltétele.  Az anyag igazi flexibilitását a láthatatlan toldás mellett a hajlításban rejlő lehetőségek adják, ami bizony nem megy hő nélkül.

Mindjárt fel is hívjuk a figyelmet, hogy a DuPont™ Basic Surfaces termékcsalád nem alkalmas hőre való hajlításra.  Ellenben a DuPont™ Montelli® és Corian® termékek 165 C°hőmérsékleten kiválóan hajlíthatóak.

Természetesen szintetikus

A DuPont™ Corian® termékcsaládja új dimenzió a kompozit lapok piacán

A  Corian® és a Zodiaq kooperációjában fejlesztett új termékcsalád merész húzásnak tűnik, mert kilép az anyag eddigi komfortzónájából. A Corian® idehaza is ismert belsőépítészeti és bútoripari anyag amely óriási szín és textúra választékával valamint flexibilis alkalmazhatóságával vívott ki előkelő helyet a presztízs alapanyagok között.


A Corian új termékcsaládjai a Concrete, a Prima, és az Onyx:

A klasszikus kő felületek mellett, a beton az új trónkövetelő, és ez most már nem csupán különleges design termékek esetében tetten érhető, hanem konyhák és fürdők esetében mindenki számára elérhetővé vált.

Akinek volt szerencséje az elmúlt években ellátogatni a Milánói Design hétre láthatta, hogy mekkora a választék természetes kövek, kő dekorok, és szintetikus termékek palettáján. Érthető, hogy a piac egyik meghatározó szereplője a DuPont™ is új fejlesztésekkel reagált erre a trendre.

A Prima exkluziv megjelenés és trendformáló felület egyszerre.  Hagyománytisztelő ugyanakkor XXI századi is egyben. Új lehetőségeket biztosít a tervezők számára. A természet által inspirált nyolc színárnyalat ‘érzelemgazdag’ felületeket kínál. Az Onyx a klasszikus kemény kövek, a gránit és a márvány világából érkezik. Változó transzparenciával természethű megoldá a modern otthonokban.

Ugyanakkor az új termék felvet néhány új szempontot.
A beton esetében egy homogén struktúrát kell imitálni, annak minden előnyével. Tehát a konfekcionálás és a fugamentes toldás továbbra is nagy szabadságot biztosít. Ugyanakkor a természetes kő és márvány felületek megalkotása a felhasználási lehetőségeket is újra kell értelmezni. A természetes kő rajzolatból adódóan, csak úgy illeszthető illetve toldható ahogy egy valódi gránit, vagy márvány lap. Azonban hőérzet, hajlítás és a gyártó által biztosított méretválaszték óriási előnyt jelent a hagyományos kövekkel szemben.

Az új termékek hasonlóan a korábban ismert Corian termékekhez, magas műszaki felkészültséget és precíz gyártás előkészítést igényelnek, viszont páratlan esztétikai élményt és szabadságot biztosítanak tervezőknek és felhasználóknak egyaránt.
 

Dekorkereső
Találja meg az Önnek tökéletes dekort mindössze pár kattintással!
Hello Wood
A Hello Wood és a JAF Holz kapcsolata. Építészet fából világszínvonalon.

Kérdése van? Üzenjen nekünk!

Az Ön adatai
Cím